Temps de plegar olives

Treure la manta de l’armari, cobrir els braços amb mànegues, fer servir mitjons, tornen a ser accions repetides durant aquests dies de finals de setembre. Els dies porten temperatures més suaus, les nits frescor. A casa han plegat les olives, les han partit, les preparen amb herbes per a menjar-se-les. Les properes setmanes maduraran definitivament els caquis, esquitxaran amb el seu roig el paisatge. Al poble són les festes majors, les del Pilar, les que d’alguna manera posen la fi a l’estiu rotund i potent. Aleshores s’inicia el pas cap als preludis hivernals. És un pas tranquil, amb permís de les tempestes tardorals. Les hores de llum apagada i esmorteïda es fan difícils venint de l’explosió estiuenca, s’enganxa certa impotència al pensament, cert malestar.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.