Lluitadores, lluitadors

Lluitadores, lluitadors contra la malaltia, agafant-se desesperadament a la vida, a la precària existència de cada dia. Lluitadores, lluitadors, deixant-se la pell per uns euros per mantenir família, per pagar un lloguer, per tenir unes petites vacances. Lluitadors, lluitadores entre el brogit del trànsit, entre les fumeres dels autobusos, tot mirant-se el rellotge per arribar. Lluitadores, lluitadors, que són mestres, pares, mares, filles, fills, que cuinen, que discuteixen per defensar la dignitat amenaçada. Les, Els veiem endinsar-se anònimament carregades, carregats amb bosses de supermercat per un pati fosc de finca de barri sense arbres. És la batalla de cada dia per la supervivència, palesant la fragilitat dels somnis, la feblesa dels cossos sovint vençuts per feines precàries. I les armes per lluitar les han de bastir amb tota la imaginació que encara miraculosament conserven. La guerra durarà la vida sencera, la guerra, i ho saben, és a vida o mort, perquè viure era jugar-se-la, bé que ho van aprendre dels seus pares, bé que ho van aprendre del carrer, de l’escola pública farcida d’alumnes.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.