Encara amb falda escocesa

La reina eterna, tan neutral ella, se n’alegra del democràtic comportament del seu poble. El primer ministre del govern central diu que ara sí, que ara emprendran una reforma per descentralitzar l’estat. Ara mare!

El primer ministre escocès presenta la dimissió. A veure que hi fas ara després de tota la campanya pel sí, quan la gent t’ha dit que no. És que no pots fer res més que plegar, apel·lar un poc als somnis, però descansar una estona, tractar d’enfilar el son.

L’enllaunat president de govern espanyol, els diu als votants que han votat legalment que no, que l’han encertat. La música de fons: no són casos semblants, no tenen res a veure catalans i escocesos; que vivim al més descentralitzats dels mons possibles.

L’administració competent vetlla per si de cas al president català se li acudeix convocar una consulta: ací no es mou ningú. Tots els recursos preparats: fiscals, advocats, jutges, ministres, secretaris, assessors, consellers.

Per un fred carrer escocès algú camina embolicat en una bandera del país, segurament cap a casa, després de la nit d’escrutini.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.