Països de paper. F. Calafat. Afers

La lectura d’aquesta col·lecció d’articles sobre la literatura en català al País Valencià dels darrers temps ha estat per mi un interessant i valuós recorregut per les nostres lletres. Com a lector m’ha permès un retorn a lectures i autors coneguts, preludi de gojoses re-lectures segur,  també un acostament previ a obres i autors necessaris que per diverses raons han restat al camí. El país de paper, de lletra impresa, de llibres, que ja anem fent és ric i variat, fèrtil a més a més, amb autors de referència ja consagrats, amb d’altres capficats en el procés de començar un trajecte, un viatge excitant, amb editors sensibles i alerta.

La tasca de difusió de la literatura i la lectura feta des de revistes i periòdics, de la que és exemple Països de paper, esdevé necessària i complementària de l’exercici lector personal i individual, creant punts de connexió, anàlisi, comprensió de gran rellevància per les nostres lletres. Així, el volum d’en Calafat se’ns presenta com a conjunt de fites per acostar-se a la novel·la, a la poesia, a l’assaig de les darreres dècades, per fer balanç. Fites que palesen un important treball lector, relacional, reflexiu, analític impagable.

Aquesta entrada ha esta publicada en Lletra. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.