Dies mallorquins (i 18)

Amb el neguit de la partença em desperte d’hora. Els cables de la llum, el paisatge travessat per vehicles , el soroll d’un compressor, la presència contundent d’edificis universitaris, testimonien a l’altra banda de la finestra un ambient d’amenaça i destrucció força descoratjador. Ara com ara hi ha molt per fer, dubte sia possible fer-ho, tenallat per un escepticisme irreductible. 25 d’agost

Preparem l’equipatge, és arribat el dia del retorn.

Sovint és necessari mirar amb perspectiva, allunyar-se per entendre i ser entesos, per trobar a mancar, per tornar i bastir. 

El misteri mallorquí són molts misteris, la meua una exploració inacabada. 

Vacances mossegant paisatges, esmicolant territoris aliens. Vacances dels predadors estesos sobre platges cansades. Vacances buides sobre abocadors difunts. Vacances sorolloses, damunt la ruïna, surant sobre l’enderroc. 

L’avió d’hèlix sobrevola la badia, volta cap a occident a poc a poc, en un moment per la finestra només es distingeix la pel·lícula aquàtica del mar.

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.