Marca Espanya

Percep als mitjans un ús freqüent, durant els darrers dies, de la paraula “Espanya” junt a la paraula “marca”. La corrupció generalitzada, la imputació de la infanta preocupen a alguns prohoms  perquè afecta la “marca Espanya”, llegim i escoltem a tort i a dret. Un pensava que les “marques” eren més pròpies dels iogurts, per posar un exemple d’actualitat, que dels països o els estats o les nacions. I que em perdonen els afectats per la preocupació, però aquí no està afectant-se la “marca”, “l’etiqueta”, “l’embolcall”, “el paquet”, “la imatge”, aquí el que en resulta afectat és el contingut, estem infectats, “caducats” com alguns iogurts,  i sembla no se’n salva gairebé ningú, perquè als de dalt se’ls nota més, però és que a tot arreu s’han escampat pràctiques antidemocràtiques i corruptes. Segurament que, com ens interessen tant les aparences, la imatge sacrosanta, aquestes portades “reials”, de polítics enriquits i ensobrats ens  porten a expressar pesar, això sí amb cara de circumstàncies, per la malmesa imatge, pel deteriorament de la “marca”. Si Espanya aspira a ser “una marca” o es percebuda com això “una marca”, molt malament, no calien tanta constitució, ni tants esforços culturals per una “marca”, que al final acaba entre d’altres marques, una marca de desodorant o sabatilles esportives, com a patrocinadora de qualsevol mediocritat, de moment d’un gran i inacabable festival de  corrupció.

Tornant als iogurts, ara se’ns diu que la data que s’hi farà constar en breu als potets que els alberguen serà la del seu consum preferent i no la de caducitat con venia fent-se fins ara, i jo la veritat preferia el sistema de data de caducitat, perquè saps que a partir del dia que hi consta no te’l pots cruspir. Amb açò de la preferència un no sabrà fins a quan allò t’ho podràs empassar: fins a quan el podràs consumir?, t’hauràs de guiar pel color, pel sabor, per intuïció?, o: per la imatge? Aleshores, com amb la “marca Espanya”, la imatge de la “marca del iogurt” se’n veurà seriosament tocada, més encara si tot allò té una resposta gàstrica desagradable.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.