Narracions perennes. Enric Valor. Tàndem

Només recomanar la lectura del mestre Valor. Sembla repetitiu dir que domina com ningú la nostra llengua, que coneix el territori, la natura, que és un pedrapiquer dels textos d’una vàlua extraordinària. Aquest recull de relats sense, em sembla,  allunyar-se del Valor de les rondalles, dóna una passa més enllà per endinsar-se en el relat breu. Contalles de la boira és un conte de contes tot esperant escampe la boira a un mas; Contalla d’un orat i L’experiment de Strolowickz  tenen qualque aspecte de misteriós i fantàstic que enganxen al lector/a; Viatge de Nadal se’ns presenta com una mena de conte de Nadal amb la neu com a co-protagonista;  i Danys mínims sobre coberta una història amorosa a un creuer camí de Nova York entre membres d’una selecta classe social anglesa.

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.