FELIÇ EXPRESSIÓ “COMUNITAT VALENCIANA”

Aquesta lectura de la premsa escrita on com per art de màgia tothom fa servir la feliç expressió Comunitat Valenciana és del tot insuportable. D'entrada cadascú pot dir el que li semble per referir-se al territori on viu. Faltaria més. Però aquesta matraca comunitària amunt i avall per dret estatutari pur i dur, és a hores d'ara com una epidèmia sobre el paper. Que m'agrada més l'expressió País Valencià per referir-me al meu territori i que crec més fonamentat el seu ús no ho negaré pas jo, ans ho  afirme sense embuts. Que jo també faig servir l'expressió Comunitat Valenciana, moltes vegades afegint-li allò oblidat de l'Autònoma, per saber de què estem parlant, doncs també ho deixe escrit ara i ací. Sospite  qualque corrector davant l'expressió País Valencià, fins i tot la històrica Regne o Antic Regne automàticament les  substitueix per Comunitat Valenciana, la nostra Comunitat. Sospite en llegir el "topònim" estatutari alguns somriuen, més que burletament, somriuen perquè sí, perquè ja és una combinació feliç. Sospite que l'expressió País Valencià, que ja desapareix de retolacions de places i carrers des de fa anys sense pudor ni massa soroll, genera odi, menyspreu, taques que a més d'un l'ha portat a desterrar-la del seu lèxic. Cadascú pot dir el que vullga, peró, i d'açò els lingüistes en sabran un fum, assitim a unes desercions en el llenguatge, a unes autocensures en l'ús de segones quines paraules que ens deuríem portar a algunes reflexions sobre allò d'en què s'estem convertint. I torne a repetir: cadascú pot dir el que vullga, faltaria més. Però: tothom està disposat a respectar que tothom diga el que vullga? Si els mitjans ja estan adoptant aqueixes normes, si els ciutadans també: què és el que passa?, de què o de qui tenim por?

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.