Víctimes de la tecnologia

Sovint les màquines no ens entenen o no entenem les màquines. Sovint volem fer qualque cosa i no sabem com fer-la amb l’aparell que tenim entre mans. Sovint la pressa i la impaciència ens juguen males passades i ens adonem que la lectura atenta del llibret d’instruccions, que vam rebutjar en el seu dia autosuficientment, ens hagués pogut salvar la vida o almenys oferir-nos una poqueta de llum. Així les coses, nosaltres, que anàvem a conquerir el món amb les nostres modernes tecnologies esdevenim éssers desarmats davant les màquines, esclaus de la mecànica. Si la modernitat era açò doncs què volen que els diga, si el món que ens espera es mecanitzarà totalment doncs a què esperen per instal·lar-nos un xip al cervell i robotitzar-nos totalment. Igual la revolta del futur serà la revolta contra la màquina, versió actualitzada del ludisme aquell, qui sap.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.