Tele

Tele-visions
No advertiran les autoritats sanitàries que la televisió perjudica seriosament la salut? Matar igual és excessiu, però afectar a la salut dels individus de l'espècie segur que sí. De vegades trobe a mancar la impressió, sobre les imatges que il·luminen la petita caixa, d'aqueixos missatges que podem llegir als paquets de tabac, perquè els trastorns de conducta que està produint la màquina ho requereix. Qüestió de salut pública per tant, que justificaria la constitució d'una plataforma el nom de la qual podria ser "salvem la neurona", perquè la pobra, l'única que ens resta a hores d'ara, la darrera, està més allà que ací, sotmesa quasi a diari a les agressions mediàtiques més diverses. Paradoxa de paradoxes el que deuria ser un mitjà per millorar la formació i les condicions de vida de les persones, s'acaba convertint en quelcom monstruós, capaç de portar directament a les nostres llars la llavor de la destrucció de la pròpia civilització, el testimoni d'uns personatges impresentables, la crònica del despropòsit quotidià. Així les coses que tanquen, precinten, clausuren un repetidor de tv3 per ordre judicial, a instàncies del govern responsable d'un producte de la magra qualitat de canal9, vorejador de la línia del mal gust més avantguardista de la península, enmig d'un mar d'emissores sense llicència, se'ns presenta com una maniobra política més per anorrear i deixar sense veu a una part significativa de la societat, una part que molesta. Trist capítol, tot plegat, d'una llarga història de vergonya i persecució, una història que hagués pogut ésser ben bé una altra cosa, més pròxima a l'esforç comú per compartir una cultura i un patrimoni que ens agermana, tot fent-los créixer i projectant-los creativament amb el ferm propòsit de progressar.[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.